نصب توکن امضای دیجیتال epass3003 در vmware و لینوکس | آموزش تصویری
اسماعیل اکبری، شرکت رهسا
3 دقیقه مطالعه | 7 آذر 1403
اگر قصد دارید از توکن امضای دیجیتال epass3003 در vmware و لینوکس استفاده کنید، این کار به راحتی میسر است. در این مقاله قصد داریم شما را با نحوه دانلود، نصب و استفاده از توکن امضای دیجیتال epass3003 در محیطهای شبیهسازی شده و سیستم عامل لینوکس آشنا کنیم.
نکته مهم: از آنجا که برخی از سامانهها از جمله تدارکات الکترونیکی دولت (ستاد)، جامع تجارت و ثبت من نیاز به نصب برنامههایی از قبیل دستینه، مهر و موم و سیلورلایت دارند، ممکن است امکان نصب و اجرای آنها در سیستم عامل لینوکس میسر نباشد. لذا بهتر است قبل از برقراری ارتباط با هر سامانهای از الزامات و پیشنیازهای نرمافزاری آنها آگاه شوید.
در پایگاه دانش وبسایت شرکت رهآورد سامانههای امن، مقالات متعددی در زمینه معرفی سامانههای برخط، کاربردها و الزامات هر یک وجود دارد که توجه شما را به مطالعه آنها جلب میکنیم.
فهرست مطالب
نحوه دانلود درایور لینوکس توکن امضای دیجیتال epass3003
نصب درایور epass3003 در vmware (محیط شبیهسازی شده) و سیستم عامل لینوکس بطور مشابه قابل انجام است. برای دانلود درایور لینوکسی توکن epass3003 ابتدا از طریق مرورگر اینترنت وارد وبسایت شرکت رهسا بخش پشتیبانی شوید: https://rsa.ir/faq
در این صفحه وارد بخش epass3003 شده و از قسمت سوالات فنی، سوال شماره 11 (برای دانلود درایورهای توکن امضای دیجیتال به کجا مراجعه کنیم؟) را باز کنید.
مطابق شکل زیر امکان دانلود درایورهای ویندوز، macOS و Linux برای شما وجود دارد. بر روی Linux- epass3003 (نسخه لینوکس) کلیک کنید.
فایل دانلود شده به صورت زیپ است : ePass3003-Linux-latest.tar.gz
این فایل را میتوانید unzip کرده و محتویات آن را به محیط لینوکس منتقل کنید یا اینکه فایل زیپ را منتقل کرده و در محیط لینوکس آن را unzip کنید. محتویات unzip شده فایل به شرح زیر است:
نحوه نصب برنامه مدیریت توکن امضای دیجیتال epass3003 در لینوکس
در شکل زیر بعنوان مثال، برنامه مدیریت توکن امضای دیجیتال epass3003 به محیط ubuntu desktop منتقل شده است. کاربر root user نیازی به نصب برنامه نداشته و به محض انتقال فایلهای Unzip شده، توکن بطور خودکار شناسایی و به صورت آیکون درایو CD نمایش داده میشود (فلش قرمز رنگ در شکل). با باز کردن آن میتوانید برنامه epass3003.exe را اجرا کنید.
نکته: چنانچه کاربر root نیستید، لازم است که مد فایل کلید USB را با دو دستور Shell زیر قبل از وصل کردن توکن امضای دیجیتال epass3003 به پورت USB تغییر دهید:
su to root
sh config.sh
نحوه نصب برنامه مدیریت توکن امضای دیجیتال epass3003 در vmware
در محیط شبیهسازی شده vmware میتوانید درایورهای macOS، لینوکس و ویندوز توکن امضای دیجیتال epass3003 را نصب و راهاندازی کنید. در ادامه بعنوان مثال درایور تحت ویندوز توکن در محیط vmware نصب میشود.
به محض اتصال توکن امضای دیجیتال به پورت USB رایانه، درایور epass3003 در vmware نصب و شناسایی میشود.
نکته: لازم است که پورت USB محیط شبیهسازی شده vmware را فعال کرده باشید.
بر روی درایو CD از My computer دابل کلیک کنید تا برنامه مدیریت توکن epass3003 نصب شود. آیکون توکن سبز رنگ در کنار ساعت محیط vmware قابل رویت است (فلش قرمز رنگ در شکل).
بر روی آیکون سبز رنگ توکن در کنار ساعت محیط شبیهسازی شده دابل کلیک کنید تا برنامه مدیریت توکن مطابق شکل زیر باز شود. چنانچه بر روی دکمه login کلیک کنید، میتوانید گواهی و کلیدهای عمومی و خصوصی توکن را مشاهده کنید.
در صفحه زیر، گواهی و کلیدهای رمزنگاری توکن قابل مشاهده هستند. بدین ترتیب اطمینان دارید که توکن epass3003 در vmware به خوبی شناسایی شده و قابل استفاده است.
جمع بندی
توکن امضای دیجیتال epass3003 در vmware و سیستم عامل لینوکس به راحتی قابل نصب و استفاده است. همچنین درایورهای macOS، لینوکس و ویندوز توکن را میتوانید در محیط شبیهسازی شده vmware نصب کنید. بدین ترتیب قادرید برنامه مدیریت توکن epass3003 را اجرا کرده و گواهی و کلیدهای عمومی و خصوصی توکن و اعتبار آنها را مشاهده کنید. در این مقاله سعی کردیم به صورت مرحله به مرحله، روند نصب توکن و خطاهای احتمالی در این خصوص را شرح دهیم. نحوه نصب توکن epass3003 در macOS را میتوانید در مقاله “راهنمای جامع نصب توکن امضای دیجیتال epass3003 در macOS” مطالعه کنید.
لازم به ذکر است که برخی از سامانههای برخط کشور از جمله سامانه جامع تجارت، ستاد ایران، ثبت من و غیره برای ارتباط با توکن به نرمافزارهایی از جمله دستینه، مهر و موم، netframework. نیاز دارند که تنها با سیستم عامل ویندوز سازگار هستند. لذا چنانچه قصد دارید توکن epass3003 را در سیستم عامل لینوکس استفاده کنید، قبلاً از وجود نسخه لینوکس برنامههای پیشنیاز سامانه مورد نظرتان اطمینان حاصل کنید.
نکته: چنانچه قصد دارید از توکن امضای دیجیتال epass3003 در Linux OS برای ارتباط با سامانههای برخط کشور اقدام کنید، بهتر است ابتدا با پشتیبانی سامانه مورد نظر تماس بگیرید و از نصب برنامههای پیشنیاز آنها در سیستم عامل لینوکس سوال کنید.